Zpráva o přeboru Třebíčska 23.6.2012

V sobotu 23. června 2012 se na Obchodní akademii v Třebíči konal už 5. ročník přeboru Třebíčska. Pořadatelé přivítali necelou dvacítku řešitelů. Menší účast než v předchozích letech naopak mohla potěšit řešitele, kteří do Třebíče přijeli, neboť měli větší šanci dosáhnout na místo v popředí výsledkové listiny.
Začínalo se tradičně křížovkami, které pro řešitele připravil jako vždy Vladimír Vacek z domácího kroužku Třebíčáci. Přestože obtížnost křížovek nebyla nikterak vysoká a do stanoveného času odevzdala svá řešení většina řešitelů, bezchybné řešení obou křížovek odevzdali pouze 2 luštitelé. Zvítězil Jaroslav Karpíšek – Děda před Miroslavem Turkem.
Poté přišly na řadu hádanky. Řešilo se obvyklým stylem na 3 řešitele. Hádanek bylo 25, autorem byl Drahotín Lančarič. Všechny byly řešeny alespoň jedním řešitelem (1 z nich sólově, další 2 dvěmi řešiteli). Vítězem hádankářské části se stal téměř tradičně Bohdan Kousal. Na dalších pozicích se umístili Jarda Kula a Miroslav Turek.
Hlavní cenou je na závěr odměněn řešitel s nejnižším součtem pořadí v křížovkářské a hádankářské části dohromady. Tuto cenu v tekuté alkoholické podobě si na Hanou odvezl (nevypil-li ji cestou) Miroslav Turek.

Křížovky:
1. Jaroslav Karpíšek – Děda (oHV) 0 z.b. (33,23), 2. Miroslav Turek (Hanáci) 0 z.b. (46,45), 3. Jiří Zvolánek (Ježci) 1 z.b. (nejrychlejší čas 27,42), 4. Libor Knotek (Rychtáři) 1 z.b. (40,06), 5. Ivo Husar (Ostraváci) 2 z.b.  (41,12) a další.
Hádanky:
1. Bohdan Kousal (Hanáci) 28 b., 2. Jaroslav Kula (Ostraváci) 20 b., 3. Miroslav Turek (Hanáci) 18 b., 4.  Ivo Husar (Ostraváci) 17 b., 5. Jaroslav Karpíšek – Děda (oHV)16 b.

Poděkování za pomoc při přeboru si zaslouží Andrea Raabová, Pavlína Janoušková a Tomáš Pokorný, za finanční i věcné ceny IPB Invest – ing. Pavel Balík, Město Třebíč, stálý příznivec Zdeněk Novotný, za chutné koláčky paní Marie Plačková. Taktéž děkujeme řediteli OA, RNDr. Pavlu Svobodovi, za poskytnutí prostor k řešení. Kompletní výsledky jsou ZDE.     PB.